Recoltă și vinificație
Strugurii au fost recoltați în lădițe de plastic după o atentă sortare a plantelor și a strugurilor, odată ajunși în cramă strugurii au fost desciorchinați iar boabele zdrobite.
Mustuiala rezultată în urma zdrobirii boabelor a fost menținută la rece, 10-12°C, timp de 4 ore, pentru a favoriza extragerea culorii și aromelor primare din pielița boabelor. Următoarea operațiune tehnologică este presarea, procedeu prin care mustul a fost separat de restul parților solide.
Mustul obținut a fost limpezit prin deburbare statică-gravitatională, iar după separarea de partea grosieră a fost transferat în cisterne de inox unde are loc fermentația alcoolică la o temperatură controlată intre 14° si 16°C.
Degustare
Culoarea vinului este roz-pal cu aspect limpede, strălucitor.
Aroma este savuroasă, dominată de fructe roșii proaspete.
Gustul este plăcut, proaspăt și răcoritor lăsând senzația unui vin lejer și prietenos.
Sugestii de servire
Vinul se recomandă a fi servit rece, la temperatura de 8°-10°C ca aperitiv sau împreună cu gustări ușoare, preparate la grătar cu legume, pește sau pui.