Recoltă și vinificație
Strugurii au fost recoltati in ladite de plastic dupa o atenta sortare a plantelor și a strugurilor, odată ajunși in cramă strugurii au fost desciorchinați iar boabele zdrobite.
Mustuiala rezultată in urma zdrobirii boabelor a fost mentinută la rece, 10-12°C, timp de 4 ore, pentru a favoriza extragerea aromelor primare din pielița boabelor. Urmatoarea operațiune tehnologică este presarea, procedeu prin care mustul a fost sseparat de restul parților solide.
Mustul obținut a fost limpezit prin deburbare statică-gravitatională, iar dupa separarea de partea grosiera a fost transferat în cisterne de inox unde are loc fermentația alcoolica la o temperatura controlata intre 14° si 16°C.
Degustare
Culoarea vinului este galben-pal cu reflexii verzui si aspect limpede,stralucitor.
Aroma este atrăgătoare, dominată de flori albe salbatice și completată cu nuante de fructe precum caise si piersici.
Gustul este plăcut, proaspăt și răcoritor lasând senzația unui vin lejer și prietenos.
Sugestii de servire
Vinul se recomandă a fi servit rece, la temperatura de 8°-10°C cu gustări ușoare sau preparate la gratar cu legume, pește sau pui.