Vinul Demeter – i.u.s.o. fn a fost obtinut din soiul Feteasca neagra 100%, pentru acesta strugurii au fost recoltati la o maturitate ideala astfel incat sa poata oferi vinului maximul de componente necesare unei structuri complexe .
In parcelele din care provin strugurii pentru acest vin s-a facut in prealabil o normare a incarcaturii strugurilor pe planta, de la 2-2,5 kg/planta pana la maxim 1,5 kg/planta. Initial stugurii au fost desciorchinati si zdrobiti, iar dupa transferul in vase de inox cu temperatura controlata s-a initiat fermentatia alcoolica.
Vinul a fost separat de bostina dupa cca 12 zile de fermentare si pastrare in contact cu pielita strugurilor, astfel vinul a dobandit o culoare rosu-visiniu intensa. Dupa aceasta perioada vinul a fost transferat in butoaie de stejar si maturat o perioada de peste 18 luni, astfel vinul a finalizat fermentatia malolactica si a dobandit arome de fructe mature, condimente si caramel cu un gust complex, plin, moale si persistent.
Vinul are structura si complexitatea care ii ofera posibilitatea de a fi pastrat o perioada indelugata, in acest fel va evolua si va dobandi arome complexe, fructate cu nuante fine de obiecte pielarie si lemn vechi .