Vinul Demeter – i.u.s.o. NDD/CS este un cupaj rar obtinut din Negru de Dragasani & Cabernet Sauvignon, ( 60%-40%), pentru acest vin s-au folosit doua partide de vin diferite, cate una pentru fiecare soi. Strugurii au fost recoltati si vinificati la momente diferite, primul vin obtinut a fost cel din Negru de Dragasani.
Fermentatia a fost initata si continuata in vase de inox timp de 9 zile dupa care vinul a fost separat de bostina si transferat in butoaie de stejar unde s-a maturat timp de 9 luni, perioada in care a finalizat fermentatia alcoolica si cea malolactica, astfel dobandind arome fructate de cirese si visine bine coapte dar si nuante de eucalipt si condimente. Partenerul de cupaj a fost obtinut din Cabernet Sauvignon, un soi viguros care a fost cules in luna octombrie, atunci cand strugurii au fost bine maturati astfel incat sa dea vinului structura si complexitatea dorita. Pe parcursul fermentatiei alcoolice vinul a fost tinut in contact cu pielita strugurilor timp de 18 zile, in acest timp vinul a capatat nuante intense de rosu rubiniu dar si arome fructate. Dupa aceasta perioada vinul a fost transferat in butoaie de stejar unde s-a maturat timp de peste 18 luni astfel dobandind arome de fructe mature, ciocolata neagra si condimente.
Ambele vinuri au fost cupajate cu 4 luni inainte de imbuteliere iar in acest timp au creat un vin cu arome spectaculoase de cirese negre, ciocolata si condimente.
Vinul poate fi pastrat timp indelungat, in acest fel va evolua si va dobandi arome mult mai complexe si un gust desavarsit.